Mikrodalga Yakma Ünitesi Kurulumu ve Laboratuvar Personelinin Eğitimleri Gerçekleştirildi.

Mikrodalga Yakma Ünitesi Kurulumu ve Laboratuvar Personelinin Eğitimleri Gerçekleştirildi.

Dairemiz kuruluşlarından Güzelyurt’ta bulunan Toprak ve Su Laboratuvarında her yıl ortalama 400 adet yaprak numunesi analiz edilmektedir. Toprakta mevcut olan ve bitki tarafından alınabilen besinlerin tespiti için yapılan yaprak analizleri; her bitki için uygun fizyolojik dönemde, uygun şekilde bahçe veya seralardaki bitkilerden örnek alınarak yapılmaktadır.

Her bitkiye göre uygun dönemde ve kısıtlı zamanda yapılmakta olan yaprak analizlerinde özellikle Güzelyurt bölgesinde yaygın olan Narenciye’de Eylül ile Kasım ayları arasında yapılmakta olan yaprak analizlerinde yoğunluk oluşturmaktadır. Sözkonusu Analizlerin daha seri ve üreticiye daha erken netice verebilecek şekilde gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu konuda en büyük zaman kaybına sebebiyet veren yakma işlemlerinin hızlandırılması adına mikrodalga yakma ünitesi alınmıştır.

Mikrodalga yakma ünitesi çok kısa sürede ve elementel kayıplara yol açmadan daha homojen bir şekilde yakma işlemi gerçekleştirmektedir. Yaprak analizlerinin yanısıra çiftlik gübrelerinde besin elementlerinin tespitine de olanak sağlayacak olan Mikrodalga Yakma Ünitesi kurulumu ve Laboratuvar personelinin eğitimleri gerçekleşmiştir.

 

Previous Article Patates Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı Hazırlandı.
Next Article Çiftçi Eğitimlerine Ziyamet Köyü İle Devam Edildi.
Print
550

Back To Top