MÜFETTİŞ YETİŞTİRME KURSU DÜZENLENDİ

MÜFETTİŞ YETİŞTİRME KURSU DÜZENLENDİ

16 Mart 2015 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanan ve 16 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Bitki Sağlığı Yasası” amaçlarının başında, bitki ve bitkisel ürünlerde zarar yapan organizmaların yurt içine girişi veya yurt içinde yayılmasını engellemek gelmektedir.

Dairemiz, bitki ve bitkisel ürünler ile zararlı organizma taşıma ihtimali bulunan diğer maddeler ile ilgili inceleme, teşhis, numune alma, gerekli kontrol ve koruma tedbirlerini almakla yükümlüdür. Herhangi bir bölgede zararlı organizma şüphesi veya zararlı organizmanın salgın halinde ortaya çıkması durumunda, zararlı organizmaların yayılmasının önlenmesi için, ekim ve dikimin yasaklanması veya sınırlanması, bitki, bitkisel ürün ve diğer maddelerin naklinin ve satışının yasaklanması ile imhası dahil her türlü tedbiri almaya, uygulamaya veya uygulatmaya yetkilidir. Tarımsal karantinaya tabi zararlı organizmaların sürvey programlarını hazırlamak, çalışmaları takip ederek değerlendirmek yine Dairemizin görevleri arasında yer almaktadır. Belirtilen bu görevler müfettişlerce yürütülmektedir.

Bu sebeple, Dairemizde görev yapan Ziraat Mühendislerine Bitki Sağlığı Yasası ve bu yasa uyarınca çıkarılacak olan tüzüklerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması amacıyla 14-15 Eylül 2020 tarihleri arasında, Dairemiz ile T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı, Antalya Zirai Karantina Müdürlüğü işbirliği ile “Müfettiş Yetiştirme Kursu” düzenlenmiştir. Kurs Covid-19 sürecinden dolayı Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Kurs sonunda sınavda başarılı olan personele “Müfettiş Kimlik Kartı”  ve yetki belgesi verilmiştir.

Previous Article HAFTALIK GIDA DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Next Article DÜNYA BANKASI VE AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON MERKEZİ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Print
331

Back To Top